Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън е на мнение, че още никой не може да оспорва местата на Кристияно Роналдо и Лионел Меси за най-добри играчи в света.

Той е на мнение, че дори Неймар все още е далече от нивото на дуото. 

Кариоката е спряган за новата голяма звезда на световния футбол, тъй като играе много силно за Барселона и националния отбор на Бразилия, но шотландецът смята, че Лео и Кристияно са все още най-добрите.

"Винаги ще се гледа какво се случва в отбори като Байерн, Барса, Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед и по-скоро какви играчи произвеждат те", обяви шотландецът, цитиран от "Мирър".

"Ако обаче трябва да съм честен в момента не виждам кой може да се конкурира с Роналдо и Меси за най-добър играч в света. Това момче Неймар получава много публичност за потенциала с който разполага, но има все още да извърви дълъг път".

"Има много играчи за които се говори по този начин. Дори един Андерсон, който играеше при мен в Юнайтед. За него се говореше, че притежава страхотен талант и ще стигне нивото на Роналдо и Меси. Говореше се, че ще е следващият много голям световен талант. И аз се надявах също това да стане".

Шотландецът каза и много хубави думи за треньора на Реал Мадрид Карло Анчелоти.

"Мисля, че е много трудно да работиш точно на такова работно място, защото в Барса и Реал на всеки три години мисля, че има избори за нов президент. Няма значение кой е треньорът. Изборите за нов президент ще се основават на успеха на отбора и на това какви играчи може да купи кандидата и понякога се стига и до смяна на треньора".

"Въпреки това аз не мисля, че Карло се намира под натиск в Реал. Вероятно така изглежда, защото динамиката на този футбол е много голяма".

"За мен той си остава един от най-добрите треньори, които някога съм виждал и един от най-големите ми съперници, така че аз лично не бих се притеснявал за неговото бъдеще. Той е и много готин човек. Бях на мача с Шалке и той се държеше брилянтно с мен. Знаеше, че синът ми Дарън е загубил работата си в Питърбъро и ме попита защо не е дошъл на няколкодневен стаж в Реал при него. 

"Анчелоти е просто фантастичен човек и каквото и да кажа за него ще бъде малко", каза още Фърги.