Бившият френски национал Жан-Пиер Папен не скри възхищението си от офанзивната мощ на Барселона. Според него каталунците могат да спечелят както Ла Лига, така и Шампионската лига.

Още по темата

 

"Барса е бомба! Мисля, че тимът може да спечели Шампионската лига и титлата в Испания. Те имат трима златни нападатели", сподели Папен пред вестник "АС".

"Суарес направи нещо лудо в Париж. През първото полувреме направи това, от което се нуждаеше отборът и за 20 минути реши мача."

"Лионел Меси е от друго ниво. Когато не ти се играе - вървиш. Когато си мотивиран - летиш. С Неймар видяхме същото - когато му оставиш свободно пространство, той се възползва."

"Според мен Суарес не е повлиян от трансферната сума, похарчена за него. Тя не му тежи. Помня когато аз подсилих Милан преди години, това беше най-скъпият трансфер в историята към онзи момент. Хората говорят, но един нападател на високо ниво е над нещата."

"Суарес загуби своята спонтанност заради наказанието през лятото и не е лесно да се възстановиш. Освен това той играеше по крилото и трябваше да се аклиматизира към всичко ново.

"Меси или Роналдо? И двамата са уникални и брутални. Те направо унищожават позицията на централния нападател. Включват се отдалеч и често вкарват след комбинация и нахлуване в наказателното поле. те са над всички останали", добави Папен.