Барселона засили Кордоба към втора дивизия, след като спечели гостуването си в Андалусия с 8:0 в мач от 35-ия кръг на първенството. 

В същото време каталунците направиха поредна крачка към титлата и вече имат 87 точки, като поставиха под напрежение Реал Мадрид, който по-късно гостува на Севиля. 

Фаворитът имаше известни проблеми, докато отбележи първия гол, но след като той стана факт малко преди почивката, последва ново попадение, а след паузата хората на Луис Енрике добавиха още няколко гола, като е интерено, че звездите на тима бяха оставени на терена до последно, въпреки предстоящия мач Байерн. 

Луис Суарес се отчете с хеттрик, а Лео Меси вкара два пъти, като по този начин излезе лидер при реализаторите. За Кордоба това бе 17-ият пореден мач без победа, така че изпадането е логично. 


Треньорът на Барса Луис Енрике пусна сред титулярите тежката артилерия показвайки, че не приема мача за гарантиран. Звездното трио водеше атаката, а в средата на терена се появи Иван Ракитич, който напоследък оставаше на пейката. Домакините пък излязоха с петима в отбрана. 

Началото бе интересно, защото и двата състава си размениха по едно положение. Първо във 2-ата минута Дани Алвес центрира отлично към непокрития Неймар, но той от чиста позиция прати топката покрай вратата. 

Домакините обаче отговориха с не по-малко добра ситуация. Едимар проби отляво и направи прекрасно подаване в наказателното поле, където Флорин Андоне засече с глава, но ударът му прати топката над вратата. 

Гостите владееха повече топката, но така и не успяваха да стигнат до чисти ситуации, въпреки че играта се водеше в половината на домакините. Играчите на Кордоба се защитаваха много добре, като действаха агресивно и безкомпромисно в единоборствата. 

Едимар се намеси в точния момент срещу Меси в 21-ата минута, а малко след това при контра Бебе стреля над вратата на Барса. В 27-ата минута Меси навърза няколко противника, демонстрирайки отново невероятните си качества и оперирайки на малко разстояние в наказателното поле, но ударът му се оказа слаб и Хуан Карлос не бе затруднен. 

Попадението обаче не идваше и това започваше да поизнервя фаворита. В 37-ата минута Меси намери отлично Неймар, който стреля към далечния ъгъл, но топката срещна гредата. 

Домакините може би вярваха, че ще се приберат на почивка при 0:0, когато Барса набързо реши всичко. В 42-ата минута Суарес намери Меси на границата на наказателното поле, а аржентинецът подаде на далечната греда към Ракитич, който със страхотно воле откри резултата. 

Попадението явно обезвери домакините и в добавеното време на първата част, те отново получиха гол. Иниеста задържа пред пеналта, след което намери великолепно Суарес, който технично преодоля излезлия напред вратар за 2:0.  

Веднага след паузата интригата окончателно приключи. Дани Алвес проби отдясно и центрира пред вратата, където Меси нахлу на скорост и засече с глава, пращайки топката в мрежата. Това бе неговият 50-и гол за сезона и 39-и в първенството, с който се изравни с Кристиано Роналдо при голмайсторите. 

Не мина много време преди бразилският краен бранител да изработи още един гол. Този път отличното му подаване бе отклонено от Суарес, който удвои актива си в мача. 

Влезлият от пейката за домакините Екенг опита да притеснява Браво с един удар, но вратарят на Барса го отрази в 59-ата минута. Последва пропуск на Неймар, останал сам срещу вратаря, преди в 65-ата минута Пике да направи 5:0 след центриране на Ракитич от корнер. 

Последва неточен удар на Меси преди в 80-ата минута аржентинецът все пак да вкара. Суарес бе избутан в наказателното поле, но топката остана на място и Лео я прати във вратата, вкарвайки 40-ия си гол в първенството и изпреварвайки Роналдо. 

До края имаше време да се разпише и Неймар. Бразилецът сам спечели дузпа, която реализира. Последва и още един гол на Суарес, който оформи хеттрика си, а с това и огромното унижение на домакините. 

Кордоба – Барселона    0:8

0:1    Ракитич 42
0:2    Суарес 45
0:3    Меси 46
0:4    Суарес 53
0:5    Пике    65
0:6    Меси    80
0:7    Неймар 85 дузпа
0:8    Суарес 88

Кордоба: Хуан Карлос, Креспо (46 Гунино), Пантич, Дейвид, Лопес, Едимар, Лусо (58 Екенг), Крин, Фидел, Бебе (62 Вико), Андоне
Барселона: Браво, Дани Алвес, Пике, Масчерано (61 Матьо), Алба, Ракитич (69 Педро), Бускетс, Иниеста (61 Шави), Меси, Неймар, Суарес