Атлетико Мадрид - Барселона, мач от 37-ия кръг на Примера дивисион, стадион „Висенте Калдерон”, 20,00 часа

Групата на Атлетико Мадрид 

Вратари: Моя, Облак

Защитници: Хуанфран, Гамес, Годин, Миранда, Хименес, Сикейра

Полузащитници: Габи, Марио Суарес, Саул, Коке, Арда Туран, Раул Гарсия

Нападатели: Раул Хименес, Гризман, Торес, Манджукич

 

Групата на Барселона

Вратари: Тер Щеген, Браво, Масип

Защитници: Монтоя, Пике, Масчерано, Бартра, Алба, Адриано, Вермаелен, Матийо

Полузащитници: Ракитич, Серхио, Шави, Иниеста, Рафиня, Серхи Роберто, Сандро

Нападатели: Суарес, Меси, Педро, Неймар, Мунир

 

Прогнозата на Gol.bg:

Барселона е само на победа от титлата в Испания. И всичко може да приключи тази вечер в гостуването на Атлетико Мадрид на “Висенте Калдерон”. Дали заради каприза на съдбата, или заради нещо друго, но Атлетико Мадрид спечели титлата миналата година на стадиона на Барселона “Ноу Камп”, когато удържа 1:1. Сега нещата се обърнаха. 

А това ще бъде само началото за Барса. Каталунците имат цели две възможности да вземат титлата. Освен това им предстоят още два финала - срещу Атлетик Билбао в Купата на Краля и срещу Ювентус в Шампионската лига. 

Така каталунците ще имат възможността да спечелят първи требъл от емблематичния сезон 2009, когато взеха 6 трофея в рамките на година. “Задачата ни е много трудна. Предстоят ни тежки битки, а противниците ни няма да се дадат лесно”, заяви защитникът на Барса Жерар Пике. 

Под въпрос за дербито на “Калдерон” е Луис Суарес, който получи разтежение в реванша с Байерн Мюнхен през седмицата и бе заменен на почивката. За Атлетико големият отсъстващ е Тиаго, който е наказан. 

“Дюшекчиите” нямат шанс да защитят титлата си, но продължават битката за третото място с Валенсия. “Прилепите” имат аванс от 4 точки, два кръга преди края. 

“Не се страхуваме от Барселона, но няма да ни е лесно да ги спрем. Ние знаем, че можем да победим всеки отбор в света. Целта ни е третото място и ние искаме да я постигнем”, отсече вратарят на Атлетико Ян Облак. 

Резултат: 1:2