Селекционерът на Бразилия Карлос Дунга похвали крайния бранител на Барселона Дани Алвеш, когото извика на мястото на контузения Данило за предстоящата Копа Америка.

Още по темата

 

"Алвеш вече работи с мен по време на друга Копа Америка - през 2007 година. Той е много опитен футболист, спечели Шампионската лига, има страхотно присъствие и е много вариативен", обясни Дунга.

"Още едно положително негово качество са уменията му при статичните положения. Ние имахме няколко възможности да направим промени срещу Хондурас, ще имаме още повече на Копа Америка. Да имаш специалист на своя пост е множо важно", добави селекционерът.

Новият футболист на Реал Мадрид Данило получи удар в десния глезен по време на победата на тима си над Хондурас с 1:0. Според медицинския щаб на Селесао контузията е сериозна и бекът ще трябва да пропусне първенството на Южна Америка.

32-годишният Дани Алвеш има 76 мача за Бразилия, но не бе викан в националния отбор след края на световното първенство през миналото лято. Той обаче бе част от състава на петкратните световни шампионати на турнира Копа Америка през 2007 и 2011 година.

Първият мач на Бразилия в надпреварата е в неделя, а съперник е тимът на Перу.