Защитникът на европейския шампион Барселона Адриано иска да напусне през лятото, тъй като е недоволен от статута си на твърда резерва.

"Адриано е много щастлив в Барса, там той се разбира добре с всички и има чудесни спомени в клуба. Но Адриано иска да играе повече, той желае да записва повече минути на терена и поради тази причина иска да напусне", каза агентът на футболиста.

"Ние ще изслушаме офертите и ако получим такава, която да се хареса на играча, ще се срещнем с клуба и ще намерим най-доброто решение. Адриано е много благодарен на Барселона за всички години тук и за всички трофеи, които спечели с отбора", добави представителят на бека. Счита се, че италианският Рома и английският Ливърпул имат сериозни мераци към 30-годишния бразилец.

От Барса едва ли биха продали футболиста точно през лятото, защото все още ще бъде в сила трансферното ембарго на каталунците. Освен това Адриано е чудесна опция за европейския клубен първенец, защото може да играе по двата фланга на защитата и като крило.