Сегашният президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу може да отиде в затвора, заяви един от кандидатите за негов наследник Жорди Мажо.

Бартомеу стана шеф на каталунците, като наследи Сандро Росел през 2014 година и в момента е разследван заради трансфера на Неймар за 86.2 млн. евро отпреди две години.

Мажо сега даде светлина на въпросното разследване и заяви, че опонентът му за поста не е поел достатъчно отговорност за схемата.

„Тези, които бяха свикнали да ръководят Барселона в последните години са изпълнени с омраза. Те говорят лошо един за друг и това е в ущърб на клуба. Двама бивши президенти Росел и Бартомеу вече са изобличени, докато Жоан Лапорта (също кандидат за президент) също има опит в работата срещу клуба.

Това е война. И тази война няма да свърши, ако Бартомеу спечели. Тази война няма да свърши и ако Лапорта спечели. Бартомеу трябва да понесе отговорността за свършеното от него и всички в тази страна трябва да го разберат. При най-лошият сценарий този президент трябва да отиде в затвора“, отсече Мажо.

Президентските избори на Барселона ще се проведат на 18 юли, четири седмици преди старта на първенството, в което хората на Луис Енрике ще защитават титлата си от миналия сезон.