Кандидат-президентът на Барселона Агусти Бенедито смята, че успехите на каталунския колос през последното десетилетие се дължат на футболистите, а не толкова на президенти и треньори.

"Хосеп Мария Бартомеу и неговият екип бяха пасивни и слаби. Те не пасват на най-добрия отбор в света. Освен това се държат арогантно по случая с трансфера на Неймар", избухна Бенедито пред EFE.

"Повечето каталунци знаят, че двата требъла не се дължат на Жоан Лапорта, Сандро Росел или на Бартомеу. Луис Енрике помогна малко, но всички знаят, че това се случи заради Лионел Меси и другите играчи."

"Всеки президент на Барса щеше да спечели требъл с Меси и състав като сегашния. Клубът не е достатъчно силен в момента, за да захване големи проекти като обновяването на стадион Ноу Камп."

"Барса е най-актуалната марка в световния футбол, но въпреки това никой няма да почука на вратата с чек за 80 милиона, какъвто е случаят с Манчестър Юнайтед и Адидас."

"Кристално ясно е, че предишният борд на директорите не си свърши работата добре. Те се провалиха в използването на огромния потенциал, който им осигури най-силния отбор в света."

"Фланелката на Барселона е най-ценната в света. Предишното ръководство явно не познава пазара, щом си мисли, че само Катар проявява интерес към водещ спонсорски договор", добави Бенедито.