До началото на сезона в Примера дивисион има много време, но защитникът на Барселона Даниел Алвес реши да ядоса големия съперник Реал Мадрид с твърдение за суперзвездата на отбора Кристиано Роналдо. 

Според бразилеца носителят на Златната топка не влияе на играта кой знае колко, за разлика от лидера на каталунците Лео Меси. Така той отново подновява дебата кой е по-добър от двамата. 

„Меси е много по-добър от Кристиано Роналдо. Лео влияе върху играта по всякакъв начин, докато при Кристиано не е така. Той само бележи голове и е замесен понякога в определени ситуации. Меси освен че вкарва, подава и участва във всичко. Той притежава природен талант, докато Роналдо работи страшно много“ заяви Алвес пред ESPN. 

„Не се възхищавам на нещата, които Роналдо прави, според мен той действа твърде индивидуално и не осъзнава, че най-важен всъщност е отборът. За мен колективът винаги е на първо място“ добави той. 

Накрая Алвес призна, че по средата на сезона е имало скарване между Луис Енрике и Меси. „На една тренировка те видяха една ситуация по различен начин, като отборът на Меси загуби. В крайна сметка обаче дори и най-добрите семейства изпитват трудности понякога“.