Капитанът на Барселона Андрес Иниеста отбеляза, че няма добри спомени от предишната среща със Севиля за Суперкупата на Европа.

През 2006 година двата клуба се изправиха за първи път един срещу друг, намирайки се в сегашните си роли. Каталунците тъкмо бяха спечелили Шампионската лига, докато андаласуцийци вдигнаха Купата на УЕФА.

Доста неочаквано "блаугранас" бяха пометени с 0:3, макар да излязоха с всичките си звезди. Футболният магьосник признава, че успехът на Севиля тогава е бил напълно заслужен.

"Трудно е да сравняваме различни периоди и футболисти. Ние винаги сме имали една и съща идея. Нямам добри спомени от мача за Суперкупата на Европа през 2006 година. Севиля го спечели напълно заслужено", каза Иниеста.

"Когато си спечелил требъл, си мислиш за възможните трофеи, които можеш да грабнеш. Наясно сме, че няма да ни бъде никак лесно. Тази вечер можем да положим първия камък. Познаваме противника много добре. Те имат страхотен треньор."

"Развълнувани сме от мисълта, че можем да спечелим шест трофея през тази календарна година, но в момента мислим само за Суперкупата на Европа и мача тази вечер."

"Хората си мислят, че ние ще спечелим тези трофеи без да се напрагяме, но това не е правилно. Когато имаш Меси в състава си това е почти като гаранция за успех. Надявам се той да продължи през новия сезон както досега и какъвто го познаваме."

"Надявам се Педро да остане при нас, защото е футболист от най-висока световна класа", завърши своето изказване Андрес Иниеста.