Нападателят на европейския първенец Барселона Неймар призна, че Серхио Рамос от Реал Мадрид е един от най-неудобните му защитници.

"Трудно е да кажа кои са най-силните бранители в света, защото има наистина много добри. Масчерано, Пике, тиаго Силва, Серхио Рамос.. Рамос е страхотен централен защитник. Много са", отбеляза Неймар пред телевизията на ФИФА.

Капитанът на Бразилия отдели внимание и на най-красивите голове, които е вкарвал. Според него №1 към момента е попадението, което заби във вратата на Фламенго през 2011 година, докато носеше екипа на Сантош. Благодарение на него той спечели и наградата "Пушкаш" за най-красив гол.

"Вкарвал съм толкова много попадения, които са били много важни за кариерата ми и никога няма да ги забравя. Но ако трябва да избера само едно, то ще бъде онзи мой гол срещу Фламенго, който ми донесе и наградата "Пушкаш".

23-годишният стрелец призна, че като дете е бил голям почитател на трима големи футболисти - Ромарио, Зинедин Зидан и истинския Роналдо - Феномена. Робиньо също е сред играчите, хванали окото на Неймар.

"Винаги съм харесвал Робиньо, още в детските си години. Имах щастието да играя с него не само в сантош, но и за Бразилия. Аз съм голям фен на Ромарио и той е играч, с когото бих се радвал да играя днес."

"Зинедин Зидан също. Само веднъж съм играл с Роналдо, в неговия последен мач за Бразилия и ми се искаше да можем да играем заедно още. Смятам, че тези тримата са играчите, с които бих искал да играя най-много днес", добави Неймар.