Барселона прави най-лошия си старт на сезон от 12 години, изчислиха испанските медии след второто поредно поражение на каталунците – 1:2 в Севиля вчера. 

Липсата на Лео Меси и Андрес Иниеста няма как да не бъде отчетена, но и късметът бе обърнал гръб на отбора, който удари 4 греди, но така и не успя да избегне поражението. 

Две загуби в първите 7 мача отборът не е регистрирал от сезон 2003-2004, който бе първият на Франк Рийкард начело на състава. Тогава пораженията бяха от Валенсия от Депортиво Ла Коруня, но в добавка отборът имаше и 3 равенства, което го поставяше едва на 11-о място в класирането.

В крайна сметка съставът успя да се възстанови и завърши втори, но титлата бе за Валенсия. Все пак проявеното търпение свърши работа, защото последваха и солидни успехи, като спечелването на Шампионската лига през 2006. 

Сега точките са доста повече – 15 и все още е рано да се правят генерални изводи, защото и Реал не е съвсем убедителен и началото на кампанията е доста интересно. Със сигурност обаче феновете не са очаквали подобно нещо, особено след невероятно успешния минал сезон.