Барселонa – БАТЕ Борисов, мач от 4-ия кръг на Шампионската лига, група Е, „Камп Ноу“, 21,45 часа

Групата на Барселона

Вратари: Браво, Тер Стеген, Масип
Защитници: Дани Алвес, Масчерано, Пике, Алба, Вермаелен, Матьо, Адриано, Дъглас, Бартра
Халфове: Бускетс, Ракитич, Иниеста, Сержи Роберто, Гумбау
Нападатели: Неймар, Суарес, Сандро, Мунир

Контузени: Меси, Рафиня, Дъглас

Групата на БАТЕ

Вратари: Черник, Сороко
Защитници: Олекнович, Поляков, Милунович, Младенович, Хайдучук, Дубра
Халфове: Алексиевич, Николич, Володко, Хлеб, Стасевич, Лихтарович, Й. Яблонски, Паляков, Карнитски, Риос, Бага
Нападатели: Гордейчук, Йевтич, Мозолевски

Контузени: Радионов, Сигневич, Жавнерчук

Прогноза

Домакинството на Барса срещу БАТЕ очаквано изглежда с предизвестен край и това ще бъдат просто нови три точки в актива на каталунците, с които те ще се приближат съвсем близо до елиминациите на турнира. Могат дори и да се класират при победа и ако в другия мач Рома не победи Байер Леверкузен. 

Треньорът Луис Енрике се очаква да даде възможност на играчи, които по-рядко попадат в състава, сега да запишат повече минути. Очакванията са да стартират младоците Сержи Роберто, Гумбау, Сандро и Мунир. 

Наставникът разкри, че планира и някои тактически промени, тъй като иска отборът му да разполага с повече варианти за игра и заяви, че не е притеснен от контузиите на този етап от сезона. 

Героят от първия двубой между двата състава Иван Ракитич вероятно ще бъде титуляр сега, а суперзвездите Неймар и Луис Суарес може да получат почивка и да започнат на пейката. 

Гостите от Беларус едва ли имат особени надежди, но все пак ще се стремят да се представят достойно и да покажат, че заслужават мястото си в турнира. Те освен това спечелиха 3 точки срещу Рома и предвид трудната група, определено дори надминаха очакванията. 

Александър Хлеб е възстановен от контузията си и може да стартира срещу бившия си отбор. Разбира се един такъв мач може само да помогне на играчите на БАТЕ да натрупат самочувствие, но избягване на загубата в него би било истинска сензация. 

Резултат: Барселона – БАТЕ    3:0