Барселона постигна очаквана победа над БАТЕ Борисов с 3:0 на своя „Камп Ноу“ и продължава по план в Шампионската лига. 

Каталунците контролираха ситуацията и честно казано не си даваха много зор, но благодарение на солидната си класа стигнаха до триумфа. 

Все пак при 1:0 в тяхна полза имаше много спорен момент, когато беларуският тим поиска дузпа и сякаш имаше основание за това, но реферът замълча. 

Така европейският клубен шампион вече има 10 точки и е съвсем близо до класиране за елиминациите, което вероятно ще бъде подсигурено още в следващия кръг. Гостите остават с 3 точки. 


Доста промени имаше и в двата отбора в сравнение с предишния мач между тях, като интересното бе, че домакините бяха в доста солиден вид с Иниеста, Неймар и Суарес в атака. 

Интересното обаче бе това, че всъщност Сержи Роберто бе пратен в предни позиции, а Иниеста бе оставен малко по-назад. Първото положение Барса създаде в 5-ата минута, когато Иниеста намери Суарес, но неговият удар бе неточен. 

След това и Неймар не се справи особено добре. Гостите се бранеха доста близо до своята врата, но все пак успяваха да удържат ранния натиск на каталунците. В 15-ата минута Неймар се измъкна зад защитата, но вратарят Черник излезе придвидливо и успя да избие топката от краката на бразилеца. 

Малко след това Стасевич стреля точно от свободен удар, но Тер Стеген спаси. В 20-ата минута обаче Луис Енрике трябваше да направи принудителна смяна, след като Ракитич получи контузия в прасеца и бе заменен от Мунир, което върна Сержи Роберто в средата на терена. 

Въпреки доминацията на домакините, добрите положения в първата четвърт от двубоя бяха малко. В 27-ата минута Неймар успя да се справи с няколко съперници и да подаде в наказателното поле, където Мунир стреля атрактивно от въздуха, но Черник отрази. 

Малко след това влезлият от пейката нападател пак стана център на внимание. Той направи двойно подаване със Суарес и влезе в наказателното поле, където падна след не много сериозен контакт с Младенович. Съдията обаче отсъди дузпа, която Неймар вкара спокойно, пращайки вратаря в обратния ъгъл. 

Дани Алвес трябваше да получи лекарска помощ малко след това, но успя да продължи. Домакините се успокоиха от отбелязания гол и завършиха спокойно първата част. 

Втората започна с опасен удар на Суарес след корнер, но Черник се справи. В 51-ата минута обаче, гостите поискаха дузпа, след като Стасевич успя да се измъкне от Адриано и след това двамата се сбутаха. Определено изглеждаше, че нарушение има, но съдията замълча. 

И това се оказа важно решение, защото в 60-ата минута интригата приключи. Неймар влезе към центъра отляво и намери Суарес, който отново демонстрира отличната си техниха и с много точен удар в далечния ъгъл удвои преднината. 

Последва много добра самостоятелна акция на Неймар, чийто удар обаче бе спасен по фантастичен начин от Черник. В 83-ата минута победата стана класическа. Сержи Роберто изведе Суарес отдясно, който се измъкна зад отбраната и подаде към Неймар, който реализира втория си гол в двубоя и оформи крайния резултат. 

Барселона – БАТЕ    3:0

1:0    Неймар 30 дузпа
2:0    Суарес 60
3:0    Неймар 83

Барселона: Тер Стеген, Дани Алвес, Масчерано, Вермаелен, Адриано, Бускетс (77 Гумбау), Ракитич (20 Мунир), Сержи Роберто, Иниеста (68 Бартра), Неймар, Суарес
БАТЕ: Черник, Поляков, Гайдучик, Милунович, Младенович, А. Володко (68 Николич), Яблонски, Стасевич, Гордейчук, М. Володко (78 Риос), Мозолевски (61 Хлеб)