Първенецът на Испания и Европа Барселона отдели внимание на български талант на официалната си страница в интернет.

Става дума за Йоско Теменужков Михайлов, наричан от каталунците Джошкун, а за по-кратко и "Кун". Талантът играе в отбора на Барса до 16-годишна възраст и не само е водещ реализатор, но е считан за един от най-добрите млади нападатели в Ла Масия през последните години.

Роденият през 2000 година футболист заминава в Испания още като бебе и прави впечатление в школата на Леида, където вкарва гол след гол.

Българчето е забелязано от бившия съотборник на Христо Стоичков - Гилермо Амор. Той му дава шанс за тридневни проби. В първите два дни "Кун" разочарова, навярно заради големия стрес. 

Той обаче не само хваща последния влак със силни изяви в третия ден, но веднага получава предложение да се премести в Барселона. Така започва неговата приказка. 

"Да бъда част от академията на Барселона е сбъдната мечта. Ще дам най-доброто от себе си, за да стигна до първия отбор. Всеки иска да бъде като Лео Меси. Ще се боря, няма да спра нито за миг", уверява наш Йоско.

През този сезон отборът на Барса до 16-годишна възраст е вкарал общо 23 попадения в 7 изиграни срещи. Девет от попаденията са дело на Теменужков, който е голмайстор №1 в първенството за тази възраст.