Обичайните заподозрени Лионел Меси и Кристиано Роналдо отново намериха място сред финалистите за определяне на Златната топка. Компания този път ще им прави капитанът на Бразилия и съотборник на Меси в редиците на европейския първенец Барселона Неймар.

Извън тройката остава другия нападател от атомното трио на каталунците Луис Суарес, който мушна два гола на Реал Мадрид в Ел Класико преди дни, но отново беше пренебрегнат от ФИФА.

Капитанът на Аржентина Меси е фаворит и за наградата "Пушкаш", която се връчва за автора на най-красивото попадение през годината. Голът на Лео срещу Атлетик Билбао във финала за купата на Испания навярно ще събере най-много гласове, считат специалистите.

Меси е в търсене на своята пета Златна топка и има огромно предимство пред останалите двама, сочат прогнозите. Самият Кристиано Роналдо развя бялото знаме наскоро и призна, че неговият най-голям конкурент е №1 през тази година.

Новият носител на Златната топка ще бъде обявен на 11 януари 2016 година по време на церемония в Цюри. В допитването участват националните треньори и капитани, както и представители на медиите.