Бившият полузащитник на Барселона Шави Ернандес получи престижната награда „Легенда на Марка”, която се връчва от авторитетния испански спортен всекидневник. 

Футболистът, който носи екипа на каталунците в продължение на 17 сезона и спечели общо 25 титли с тях, продължава в момента кариерата си в катарския Ал Сад, като сега получи сериозно признание. 

„Когато те нарекът „легенда” това говори много. Чувствам се горд да попадна в компанията на велики спортисти, които са печелили това отличие. Никога не съм си представял, че ще постигна толкова много и се чувствам привилегирован за това” заяви развълнуван Шави, който стана 8 пъти шампион на Испания и 4 пъти спечели Шампионската лига с Барса. 

Отличието се връчва от 1997-а година на спортисти, постигнали много в своите спортове, като негови носители са Майкъл Джордън, Алберто Томба, Пийт Сампрас, Карл Люис, Карийм Абдул-Джабар, Михаел Шумахер, Сергей Бубка и Юсейн Болт. 

Шави е 22-ият футболист, който получава наградата, като се нарежда до легенди като Диего Марадона, Зинедин Зидан, Йохан Кройф и Пеле.