Депортиво Ла Коруня хвърли бомбата в Примера, след като измъкна 2:2 на терена на Барселона и то след като губеше с два гола. 

Това е второ поредно равенство за каталунците в шампионата, като те имат 35 точки, но при победа утре Атлетико ще се изравни с тях. При успех на Реал пък Белите ще бъдат на 2 точки от големия си съперник. 

В същото време Депортиво продължи с отличното си представяне и тимът от Ла Коруня вече има 23 точки, като продължава битката за европейските квоти. Те имат само две загуби до момента през кампанията. 


За Барса Сандро допълни нападателното трио в отсъствието на Неймар, а Клаудио Браво се завърна на вратата, въпреки геройствата на Тер Стеген в средата на седмицата. 

Още в началото каталунците пропуснаха, след като Сандро бе изведен в наказателното поле, центрира към Суарес, но той от няколко метра стреля неточно с глава. 

Барса продължи да доминира, но в 15-ата минута гостите организираха опасна контра, при която Браво трябваше да показва класата си и да спасява. В средата на полувремето Сандро стреля близо до целта. 

Логичното се случи в 39-ата минута, когато Лео Меси достави поредния си магически момент. Аржентинецът изпълни отлично свободен удар и не остави шансове на вратаря на противника. 

След паузата гостите показаха, че няма да се примирят и организираха опасна контра, при която Джонатан стреля опасно, но покрай целта. Малко след това отново той не успя. 

Тези ситуации показаха на домакините, че ще трябва да се потрудят сериозно преди да спечелят и в 62-ата минута те увеличиха аванса си. Ракитич получи на границата на наказателното поле и стреля страхотно, получавайки свободно пространство, което умело използва. 

Всичко се развиваше добре за домакините, но в 74-ата минута влезлият от пейката Кардосо стреля в гредата за гостите. Три минути по-късно Матьо не успя да изчисти една топка, последва подаване към Лукас Перес и той реализира с удар в близкия ъгъл, за да намали изоставането на своя тим. 

Това вдъхнови гостите и в 86-ата минута те шокираха „Камп Ноу”. Добра атака на галисийците завърши с подаване на Перес към Берхантинос, който преодоля Браво за втори път. 

До края Барса не стигна до нищо опасно и така Депортиво отново измъкна 2:2, както го направи и при предишната си визата на каталунците през май. 

Барселона – Депортиво    2:2

1:0    Меси 39
2:0    Ракитич 62
2:1    Лукас Перес 77
2:2    Берхантинос 86

Барселона: Браво, Дани Алвес, Пике, Масчерано, Алба (76 Матьо), Ракитич (72 Сержи Роберто), Бускетс, Иниеста, Меси, Суарес, Сандро (68 Мунир)
Депортиво: Лукс, Лауре, Арибас, Сидней, Наваро, Хуанфран (70 Кардосо), Берхантинос, Фаджр, Луизиньо (46 Хуан Домингес), Джонатан Родригес (58 Луис Алберто), Лукас Перес