Барселона - Гуанджоу, полуфинален мач от световното клубно първенство. Национален стадион в Йокохама, 12.30 часа българско време.

 

Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Браво, Масип
Защитници: Дъглас, Алба, Пике, Масчерано, Бартра, Алвеш, Адриано, Вермаелен, Матийо
Полузащитници: Ракитич, Бускетс, Иниеста, Роберто, Сампер, Гумбау
Нападатали: Суарес, Меси, Неймар, Мунир, Сандро

 

Прогноза на Gol.bg:

Барселона преследва рекорден трети трофей от световното клубно първенство, откакто беше наложен новият формат на престижната надпревара.

В редиците на Гуанджоу има цели шестима бразилци, което е логично заради присъствието на наставника Луис Фелипе Сколари, световен шампион със Селесао от 2002 година. Част от състава е Робиньо, минал през Реал Мадрид, Манчестър Сити и Милан.

Другите известни играчи в китайски клуб са Паулиньо, играл в Тотнъм, както и бившият футболист на Ред Бул Залцбург - Алан Карвальо.

Каталунците не се намират в най-доброто си моментно състояние и са в серия от цели три поредни равенства - срещу Валенсия и Депортиво за първенство, както срещу Байер Леверкузен в Шампионската лига.

За капак Неймар и измъчван от лека контузия в аддукторите и по всяка вероятност ще вземе участие чак в евентуалния финал в неделя. Без него статистиката показва, че отборът изпитва сериозни трудности.

До момента "блаугранас" не са излизали в официален мач срещу китайски противник, но в четирите проверки с тимове от тази страна Барса спечели всяка една тях с обща голова разлика 19:0. През 2005 година пък каталунците треснаха националния отбор на Китай с 6:0.

Барселона участва за пети път на световно клубно първенство, докато за Гуанджоу това е второ участие. През 2013 година те отпаднаха именно на полуфиналите, където ядоха бой (0:3) от Байерн Мюнхен.

 

Резултат: Барселона - Гуанджоу 2:0