Суперзвездата на Барселона Лионел Меси увери, че иска да завърши кариерата си на стадион "Ноу Камп".

Спечелилият за рекорден пети път Златната топка аржентинец не пропусна да изрази съжалението си, че съотборникът му Луис Суарес не попадна сред номинираните.

Интересното е, че в своя списък Лео постави уругваеца на първо място, нареждайки след него също двама свои съотборници - Неймар и Иван Ракитич.

"Казвал съм го хиляди пъти, сега не е по-различно: идеята ми е да завърша кариерата си у дома, а моят дом е Барселона. надявам се, че нещата ще станат точно така", обясни Меси.

"Точно в момента нещата изглеждат доста по-добре за мен, отколкото преди 12 месеца. Случилото се преди е трудно. Но във футбола нещата се променят бързо."

"Много се радвам, че спечелих. Много неща се промениха от първия ми триумф през 2009 година. Растеш, учиш нови неща. Както в живота - човек се учи и развива."

"Не съм си представял, че ще спечеля толкова пъти Златната топка, но аз дължа този момент на хората в Аржентина и Барселона. Те винаги са ме подкрепяли и аз им благодаря."

"Луис Суарес също заслужаваше да бъде тук, най-вече заради чудесната година, която остави зад гърба си в индивидуален план."

"Той беше много важен за отбора през годината и съм сигурен, че за в бъдеще ще бъде сред номинираните, защото е изключителен футболист. Дано догодина тримата с него и Неймар сме тук", пожела си най-добрият футболист в света.