Бившият нападател на Барселона Тиери Анри призна, че съвсем сериозно се замисля дали асът на каталунците Лионел Меси наистина не е същество от друга планета.

"Не можеш да обясниш с думи това, което Лео прави. Трябва само да му се наслаждаваш и възхищаваш, защото това, което той прави... как да го кажа, не е нормално", започна Анри.

"Преди години, когато вкараш 23-24 гола на сезон, всеки казваше, че си невероятен нападател. Лео го прави за 3 месеца. Няма нещо, което той не може да направи. Докато играех с него, ако не знаехме какво да правим, търсихме Лео."

"Помня, че той се връщаше от Олимпиадата през 2008 година и на тренировка вкара невероятен гол, преминавайки покрай Ерик Абидал. Той си правеше с него каквото си поиска... Извинявай, Ерик, но беше точно така (смее се)"

"Най-добрият футболист с когото съм играл е Денис Бергамп. Посочвам него, защото той е човек. А Лео... на моменти напълно сериозно се питам дали той не е извънземен."

"Спомням си за мача, в който бихме Малага с 4:0 или 5:0, той вкара гол. Това беше в сезона с требъла. Меси получи около тъчлинията, спря си на гърди, премина през няколко противници и вкара с десния крак."

"Той си спря топката на скорост и вкара, макар че щеше да падне на земята. Топката му дойде на левия крак и е нормално едно човешко същество да сложи крака си на земята, но той докосна топката с опорния си крак, за да не падне на земята. Докосна я два пъти с един и същи крак в едно и също движение!"

"За мен щеше да е лудост, ако той не беше спечелил Златната топка. Заслужава я. През миналия сезон Барса отново спечели требъл, но не разбирам защо Луис Суарес не беше във финалната тройка. Проблемът е, че има само три места във финала", добави Анри.