Барселона победи Еспаньол без проблеми с 2:0 в осминафинален мач за Купата на Испания, игран на стадион "Корнеля-Ел Прат". Така момчетата на Луис Енрике продължават на четвъртфиналите с общ резултат 6:1 от двата двубоя.

Днешната среща не беше особено атрактивна за наблюдаване, като Барса очевидно пестеше сили, след като си свърши работата преди една седмица. 

Мунир откри резултата през първата част, получавайки прекрасен пас от 5-кратния носител на Златната топка и най-добър футболист в света за 2015 година Лионел Меси.

В самия край на мача Мунир реализира за втори път, получавайки топката на празна врата от Алеиш Видал.


Домакините опитаха нещо като натиск в първите минути, но с изключение на неточния шут на Асенсио и очакваната твърда игра, не направиха впечатление с нещо друго.

Постепенно шампионът на Испания, Европа и света заигра по познатия начин и създаде няколко доста интересни положения в половината на градския си опонент.

Първо Меси шутира мощно от тринайсетина метра, но вратарят Варди спаси. След това Арда не успя да уцели вратата, а Мунир стреля неточно с глава при центрирането на Лео.

Самият Меси пробва късмета си за втори път в срещата, този път с технично фалцово изпълнение, но Варди отново успя да избие с върха на пръстите си.

Ткъмо беше изминал половин час игра, когато най-добрият футболист на планетата Лионел Меси записа вълшебна асистенция и Барса откри резултата. Лео разсече защитата на противника и изведе Мунир. Нападателят финтира вратаря и вкарана празна врата.

Малко преди почивката Кайседо нацели тер Стеген с ритник в главата. Малко след това нападателят на Еспаньол беше изведен сам срещу германеца, но стражът на "блаугранас" спаси атрактивно с една ръка.

Малко след подновяването на играта домакините имаха неоснователни претенции за дузпа за ситуация, в която Тер Стеген изрита топката пред погледа на Кайседо. 

В следващите минути не се случи нищо интересно, като и двамата треньори наблегнаха на смените. При една от акциите на Барса Меси и Мунир комбинираха, но не успяха да пробият защитата на противника.

В 88-ата минута Мунир Ел Хаддади отбеляза второто си попадение в двубоя, след като получи на празна врата от Алеиш Видал, като при атаката участваха Лео Меси и Арда Туран.

Лео Меси опита да реализира ефектно с изстрел от воле от двайсет метра в добавеното време, но Барди спаси.


Еспаньол - Барселона 0:2

0:1 Мунир - 32'

0:2 Мунир - 88'

 

Еспаньол: Барди, Сиани, Кореа, Алваро, Дуарте, Жордан, Абрахам (Морено - 79'), Салва (Мамаду - 68'), Асенсио, Кайседо, Бурги (Монтанес - 55')

Барселона: Тер Стеген, Масчерано, Вермаелен (Бартра - 58'), Матийо, Алвеш, Арда, Сержи Роберто (Адриано - 58'), Ракитич, Видал, Меси, Мунир