Барса спечели нова победа в испанската лига, но се измъчи здраво, преди все пак да се наложи с 2:0 при гостуването си на последния Леванте. 

При това успехът дойде след автогол и късно попадение, но след него шампионите увеличиха актива си до 54 точки, като остават и с мач по-малко. Въпреки вдъхновеното си представяне домакините останаха с празни ръце и са последни със 17 точки. 

Разбира се победата на Барса можеше да бъде и по-убедителна, но неточности в завършващата фаза накара гостите да се изпотят здраво преди да стигнат до крайния триумф. 


В състава на Барселона интересното бе, че Сержи Роберто замени Серхио Бускетс сред титулярите. Меси, Неймар и Суарес естествено водеха нападението на каталунците, които установиха контрол върху двубоя рано и още във 2-ата минута имаха добро положение, след като Суарес стреля атрактивно, вратарят изби в Ракитич, но той не успя да отправи удар навреме. 

Малко след това Меси отбеляза, но попадението бе отменено заради несъществуваща засада, но така или иначе изглеждаше, че е единствено въпрос на време гостите да отбележат. 

Все пак в следващите минути валенсианци успяха да се бранят по-добре и да не допускат хаос в своето наказателно поле. В 18-ата минута Неймар проби и стреля силно, но стражът на домакините Мариньо се справи и изби. 

В крайна сметка обаче, в 21-ата минута логичното се случи, вакар и с късмет. Поредния пробив отляво за гостите предизвика проблеми в отбраната на Леванте. Алба получи от Иниеста и опита подаване  пред вратата, където обаче се получи рикошет в Давид Наваро и топката се оказа в мрежата. 

Това поуспокои гостуващия състав, който в 25-ата минута бе близо да удвои аванса си. Неймар се измъкна зад защитата след подаване на Меси и подаде към Суарес, който неочаквано пропусна от разстояние 5-6 метра. 

Така се стигна до 33-ата минута, когато домакините пропуснаха страхотна възможност да изравнят. Дълга топка стигна до Дейверсон, който леко отклони на пътя на Лерма, а последният стигна до добра позиция за стрелба, но ударът му изобщо не се получи. 

В 37-ата минута Леванте бе още по-близо. Този път Лерма се обърна отлично и прехвърли Дани Алвес, осигурявайки шанс за бързия Моралес, който нахлу в наказателното поле, но ударът му срещна гредата. 

Това определено трябваше да послужи за предупреждение за гостите, които се оттеглиха на почивката с преднина от един гол, но и след нея не успяха да увеличат аванса си. 

Попадение на Меси отново бе отменено заради засада, а все нещо не достигаше в завършващата фаза и това естествено държеше Леванте в мача. Ратикич накара Мариньо да спасява удара му стреляйки с глава в 59-ата минута. Вторият гол обаче така и не идваше, а увереността на домакините се засилваше. 

Последваха все пак минути, в които до добри ситуации не се стигаше преди в добавеното време все пак да падне втори гол. Домакините тръгнаха напред и бяха наказани. Меси преодоля съперник и изведе Суарес, който сам срещу вратаря не сбърка, вкарвайки за 2:0.  

Леванте – Барселона    0:2

0:1    Давид Наваро 21 автогол
0:2    Суарес 92

Леванте: Мариньо, Тоньо, Федал, Наваро (69 Гилас), Иван, Симао, Верса (77 Кастийо), Моралес, Лерма, Роси, Дейверсон (69 Камараса)
Барселона:  Браво, Дани Алвес (74 Видал), Пике, Масчерано, Алба, Сержи Роберто, Ракитич (68 Бускетс), Иниеста, Меси, Неймар, Суарес