Един от най-добрите нападатели на Барселона през новия век – Самуел Ето'о, заяви, че голямата звезда на европейския клубен шампион Лео Меси може да бъде най-добрият футболист на планетата още 10 години.

"Считам, че Меси е №1 в света. Видях с очите си как прогресира на терена. Когато отидох в Барселона (б.р. - 2004 г.), той все още беше дете. Като човек е много скромен и със своите качества може още десет години да е на върха. Що се касае до моя престой на "Ноу Камо", Меси игра с мен, а не аз с него", заяви Ето'о.

Двамата се засякоха на "Ноу Камп", когато камерунецът вече се беше утвърдил като безпощаден стрелец, докато петкратния носител на Златната топка тепърва се превръщаше в това, което е днес.

С двамата в предни позиции, плюс Тиери Анри, каталунците спечелиха Шампионска лига през 2009 година след победа с 2:0 над Манчестър Юнайтед на финала. Головете срещу "червените дяволи" отбелязаха именно Ето'о и Меси.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Ost90DnkjOA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>