Една от звездите на Лестър Риад Марез има всички качества да играе в Барселона, обяви бившият капитан на каталунците Шави Ернандес. 

Алжирецът е в основата на сензационното представяне на Лисиците, които са близо до историческа титла във Висшата лига и привлече вниманието към себе си, като вече имаше слухове, че от „Камп Ноу“ ще направят опит да го привлекат. И ако това стане според Шави Марез би се справил на достатъчно добро ниво. 

„Той е много добър играч. Изведнъж ми привлече вниманието през този сезон, тъй като преди това не знаех нищо за него. През настоящата кампания обаче той просто избухна“ заяви Шави пред „Ал Араби Ал Джадийд“. 

„Успя да се утвърди сред най-добрите в английската лига благодарение на отличната си игра. Затова и сега би могъл да бъде част от всеки голям клуб в Европа. Дали може да играе за Барса? Защо не? В бъдеще това може да стане, защото е талантлив, но това все пак не е мое решение“ добави той. 

25-годишният Марез има 17 гола и 11 асистенции на сметката си до момента в първенството, като вдигна страшно много цената си, след като бе взет за едва 400 000 паунда през януари 2014-а.