В събота Барса приема изостаналия на 10 т. Реал М. Уж интрига няма, но истерията за билети за "Ноу Камп" е красноречива - да гледаш Ел Класико е безценно. Такава е идеята и на продавачите на билети, чиито цени чупят всякакви рекорди.

Средната цена, на която се купуват пропуските за големия сблъсък между Барса и Реал в събота, е 879 евро в сайта за препродажба на билети Ticketbis. Това си е нов рекорд - за предишния мач на "Бернабеу" билетите вървяха средно по 659 евро.

Сумата от 879 евро е средната цена на вече закупените билети в онлайн портала. Иначе като искана сума от продавачите цените на билетите започват от 730 и достигат до зашеметяващите 11 894 евро.

Засега все пак още никой не е платил най-високата цена, а рекордът до момента е за т. нар. билет "премиум" от 2500 евро, платени от клиент от САЩ. В ОАЕ също се чудят какво да правят с парите си и арабите са склонни да плащат щедро, като от сайта отбелязват пред "Ас", че са продали в емирствата десетки билети от по 1365 евро.

Всъщност билетите за Ел Класико на практика са вече продадени предварително на притежатели на абонаментни карти и на т. нар. сосиос - членовете на клуба. Именно те избират да направят удар за неколкостотин или хиляди евро пред варианта да подкрепят на живо своя отбор. По принцип те нямат право да препродават билетите си, но пък имат право да ги преотстъпват или подаряват.

Когато се извършва на улицата, препродажбата се преследва от испанската полиция, а и от самите клубове, но органите на реда и правосъдието още не са намерили начин да я спрат в интернет, където черно на бяло никой не продава билет. Една онлайн обява обикновено изглежда много невинно, като например "Продавам молив + подарък 2 билета за Барса - Реал за 900 евро".