Барселона няма никакво намерение да продава немския си резервен вратар Тер Стеген, информира в. "Спорт". Английската преса увери, че за него ще наддават Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити, като на играча ще се предложи двойно по-голяма заплата.

За да отрежат мераците на англичаните, Барса посочи колко струва Тер Стеген: €80 милиона, колкото е клаузата за разтрогването на договора му с клуба.

В същото време Реал Мадрид и Барселона си измислиха още едно съперничество преди съботното Ел Класико. И двата гранда искат да отмъкнат един от обещаващите млади играчи на конкурента си в Ла Лига Атлетико.

Става въпрос за 21-годишния уругвайски централен защитник Хосе Мария Хименес. Дюшекчиите нямат никакво намерение обаче да го продават. От Реал изглеждат по-настоятелни и дори са готови да платят неустойката по договора му, която е 65 млн. евро.

Другият вариант за подсилване на отбраната на Кралския клуб отдавна стои на дневен ред и той е Маркиньос от ПСЖ. И тук обаче Реал се противопоставя с Барса, като за бразилеца каталунците изглежда имат предимство и преди време се заговори, че дори имат предварителен договор.