Барселона отново е шампион на Испания, побеждавайки Гранада с 3:0 като гост в мач от последния 38-и кръг на Ла Лига, който се игра на стадион "Лос Карменес". 

В герой за каталунците се превърна новият голмайстор на първенството Луис Суарес, който избухна с хеттрик. Той отбеляза два важни гола през първото полувреме, получавайки прекрасни подавания от бековете Жорди Алба и Дани Алвеш. В 86-ата минута Канибала се възползва от подаване на празна врата от Неймар.

Уругваецът приключва кампанията с 40 попадения, с пет повече от вицешампиона Кристиано Роналдо от Реал. За "блаугранас" (91 точки) това е шеста титла за последните осем сезона и общо 24-а, а вечният враг от Мадрид (90 точки) отново остава с празни ръце, печелейки титлата само веднъж през последните осем компании.


Момчетата на Луис Енрике получиха първа много добра възможност още в седмата минута, но вратарят Фернандес закова кълбото на голлинията при удара с глава на Жерард Пике.

Преди да изминат десетина минути игра стражът на домакините се намеси още веднъж по прекрасен начин, този път избивайки с една ръка изстрела с десния крак на Лионел Меси от петнайсетина метра.

Последва много хубаво диагонално центриране на Лео Меси за Неймар, но в последния момент се стигна да намеса на бранител. Андрес Иниеста също реши да пробва късмета си, но би мощно в аут.

В средата на първото полувреме Барселона откри резултата. Неймар пусна вляво за Жорди Алба, който напредна и видя Луис Суарес на далечната греда. Голмайсторът на първенството нямаше какво друго да стори, освен да намери опразнената врата.

В 38-ата минута Барса удвои преднината си след феноменална контра. Хавиер Масчерано разтегна вдясно за Дани Алвеш, който центрира на самата аутлиния. Луис Суарес изпревари защитник и от нищото засече с глава, пращайки топката в мрежата!

Десетина минути след почивката Лионел Меси стреля много опасно от пряк свободен удар, но вратарят на домакините се намеси блестящо. Малко след това същото стори и Марк-Андре тер Стеген при удар на Рико, като това беше първата опасна ситуация пред вратата на гостуващия тим.

Преди да измине един час игра Суарес пусна чудесен пас за Неймар и бразилецът нанесе удар от движение с левачката, но Фернандес отрази с върха на пръстите си. Гранада се поотпусна и започна да създава атаки по двете крила, но на два пъти отправяше неточни удари.

В 86-ата минута най-добрият на терена Луис Суарес оформи своя хеттрик, получавайки подаване на празна врата от Неймар.

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x4ahqzk" allowfullscreen></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/x4ahqzk_luis-suarez-3-rd-goal-granada-0-3-barcelona-primera-bbva-14-5-2016_sport" target="_blank">Luis Suarez 3 rd Goal Granada 0 - 3 Barcelona...</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/goals5" target="_blank">goals5</a></i>

В добавеното време на срещата влезлият като резерва Барал нацели десния страничен стълб, след което топката премина покрай лявата греда и излезе в аут.

 

Гранада - Барселона 0:3

0:1 Луис Суарес - 22'
0:2 Луис Суарес - 38'
0:3 Луис Суарес - 86'


Гранада: Фернандес, Ломбан, Бабин, Лопес, Коста, Рико, Дакуре, Перес, Рочина (Куенка - 46'), Панаранда, Ел-Араби (Барал - 78')

Барселона: Тер Стеген, Пике, Масчерано (Матийо - 75'), Алба, Алвеш, Бускетс (Сержи Роберто - 88'), Ракитич (Туран - 79'), Иниеста, Меси, Неймар, Суарес