Селекцията на Барселона явно не е на път да приключи и след като уредиха Люка Дин, сега каталунците са близо и до играч на Атлетико Мадрид. 

Според местните медии става дума за нападателя Лусиано Вието, за когото вече са проведени разговори с ръководството на Дюшекчиите. 

Вариантите за преминаването на футболиста на „Камп Ноу“ са два: или да бъде преотстъпен под наем за сезона, или да бъде купен за около 25 милиона евро. 

Смята се, че споразумението между клубовете принципно е постигнато, като остава все пак Дюшекчиите да вземат решение относно начина, по който Вието ще заиграе в Барса. 

Треньорът Луис Енрике иска на всяка цена да вземе атакуващ играч, който да бъде в подкрепа на триото Меси – Суарес – Неймар. От испанския шампион бяха хвърлили око на друг играч на Атлетико – Анхел Кореа, но столичани отказаха да се разделят с него и това доведе до промяна на плановете на каталунците. 

22-годишният Вието пристигна в Мадрид миналото лято от Виляреал за около 20 милиона евро, но вкара едва 3 гола в 28 участия за Атлетико и в тима явно смятат, че раздялата с него няма да бъде чак толкова лоша.