Новото попълнение на Барселона Люка Дин стъписа всички в клуба при пристигането си. Френският ляв бек се появи за медицински прегледи, а веднага дори се появиха притеснения дали ще може да ги издържи. Причината беше, че Дин носеше превръзка на лицето. Оказа се, че веднага след края на европейското първенство е претърпял операция на носа.

Самият той обясни, че има две стари фрактури и за да диша по-добре, се е наложила интервенцията. Това обаче не е единствената операция, през която е преминал французинът преди пристигането си в Барса. Оказа се, че той се е ползвал и от услугите на пластичен хирург. Дин беше добре известен с щръкналите си уши, но при пристигането си те вече бяха прибрани към главата му.

Иначе медицинските прегледи все пак преминаха успешно, след което бранителят подписа 5-годишния си договор и беше официално представен. "Барса е най-големият клуб в света и за мен това е велик ден. - обяви при представянето си Дин.

"Още като малък бях казал на баща ми, че искам един ден да играя в Барса, и съм щастлив, че го постигнах. Много съм развълнуван заради възможността да тренирам с Меси и Неймар - най-добрите в света. С тях ще мога да израсна много". Дин е третото ново попълнение на каталунците това лято след Денис Суарес и Самуел Юмтити.

На представянето му техническият секретар на Барселона Роберт Фернандес обяви, че със сигурност ще има още поне едно ново попълнение, но уточни, че клубът вече разполага със само 25 млн. евро за трансфери, освен ако някой не бъде продаден.

Според медиите в Испания това почти сигурно е Лусиано Вието, който ще пристигне, за да бъде така желаната алтернатива при контузия на някой от тримата в атаката на тима - Меси, Неймар или Суарес. "Ас" твърди, че аржентинският нападател вече се е разбрал с Барса и остава каталунците да се разберат с Атлетико Мадрид, а трансферната сума се очаква да бъде именно около 20-25 млн. евро.