В мечтана ситуация за всеки човек на планетата се озова нападателят на испанския първенец Барселона Луис Суарес. Собствените му шефове го молят да склони за по-висока заплата!

Това пише каталунският вестник "Спорт", според който босовете на клуба са инициирали преговори с уругвайски футболист, настоявайки, че той заслужава по-високо възнаграждение.

Голмайсторът на Ла Лига от миналия сезон впечатли с изявите си и това не остана незабелязано от ръководството на каталунците.

Покрай новия договор на Неймар (до лятото на 2021 година), от Барса са пожелали да вдигнат и заплатата на Луис. Според медиите в Испания бразилецът ще взима чисто по 15 милиона евро на сезон.

Желанието на клуба е двамата нападатели да се изравнят по заплата и пред тях да бъде само тарторът Лионел Меси, за когото се твърди, че също ще получи увеличение на възнаграждението.

В момента Суарес прибира същите пари като Жерард Пике, Серхио Бускетс и Андрес Иниеста, въпреки по-важната си роля върху отбора. Уругваецът има договор до 2019 година, а новият контракт се очаква да бъде за още един сезон.