Барселона е много близо до Суперкупата на Испания, след като спечели гостуването си срещу Севиля с 2:0 и взе отличен аванс преди реванша на „Камп Ноу“ в четвъртък. 

На „Рамос Санчес Писхуан“ каталунците вкараха голове след почивката чрез Луис Суарес и Мунир, за да си осигурят комфортна преднина. 

Андалусийци имаха своите положения, но са на път да преживеят ново разочарование и да загубят още един трофей, след като преди дни изпуснаха по драматичен начин Суперкупата на Европа. 


За домакините стартираха цели 5 нови попълнения, включително и дошлият от Атлетико Лусиано Вието. В същото време за Барса новите играчи останаха на пейката. Сержи Роберто и Жереми Матьо бяха крайните защитници. 

Домакиинте започнаха амбицирано, но в 7-ата минута Иниеста изведе Суарес, който се справи отлично с Рами и стреля, но вратарят Рико реагира подобаващо и разочарова уругваеца. 

Нещата в защитата на Севиля не изглеждаха много сигурни и при една ситуация Арда се размина, оставен непокрит. Андалусийци хвърляха много усилия да пресират съперника и успяваха до голяма степен да го органичат. Затова и добрите ситуации не бяха кой знае колко много. 

Барса имаше някои проблеми по фланговете, но домакините не можеха напълно да използват това и не бяха съвсем прецизни. В 27-ата минута Жереми Матьо за гостите напусна с мускулна травма и бе заменен от Лука Дин. 

Малко след това Андрес Иниеста също напусна, след като при една ситуация получи удар и явно Луис Енрике не искаше да рискува проблемът да се влоши, така че набързо направи две от смените си. 

В 38-ата минута Меси почти изведе Арда зад защитата, но Рико бе подготвен и успя да изпревари турчина. Домакините отговориха с опит на Васкес, който бе отклонен в страни. В крайна сметка паузата дойде при 0:0, като домакините определето изглеждаха по-свежи и по-подготвени. 

Втората част започна с неточен изстрел на Васкес отдалеч. Барса създаде опасно положение, когато Денис Суарес намери Суарес и той отклони с глава, но Рико съумя да се намеси. 

Класата на Барса обаче си каза думата и в 54-ата минута каталунците вкараха важен гол. Денис намери Арда в опасна позиция, който пък свали с гърди към Суарес и нападателят спокойно преодоля Рико. 

Малко след това гостите бяха близо и до второ попадение, след двойно подаване между Меси и Суарес, но вратарят на Севиля съумя да затвори аржентинеца и не допусна нов гол. 

Попадението обаче постъписа домакините, докато шампионите натрупаха увереност и започнаха да доминират. Все пак в 65-ата минута домакините имаха ситуация да изравнят. Васкес се измъкна от Масчерано, който сякаш го събори. Играта обаче продължи и се получи рикошет, при който топката премина много близо до вратата. 

Класата на Барса обаче си каза думата и в 81-ата минута резервата Мунир ел Хадади съвсем успокои своите, а виновникът бе Меси. Аржентинецът отново даде отличен пас, а младокът завърши с удар с външната част на крака, за да гарантира успеха и да покаже, че има място в състава. 

Севиля – Барселона    0:2

0:1    Суарес 54
0:2    Мунир 81

Севиля: Рико, Мариано, Меркадо, Рами, Ескудеро (55 Сарабия), Нзонзи, Краневитер (68 Пауло Енрике), Васкес, Кийотаке, Вието (61 Бен Йедер), Витоло
Барселона: Браво, Сержи Роберто, Пике, Масчерано, Матьо (27 Дин), Ракитич, Бускетс, Иниеста (36 Денис Суарес), Меси, Суарес, Арда (77 Мунир)