Вратарят на Валенсия Диего Алвес е най-вероятният наследник на Клаудио Браво при каталунците, убедени са местните медии. 

Очакванията са съвсем скоро сделката за преминаването на чилиеца да бъде обявена официално, след като се твърди, че клубовете са се разбрали за трансфера. 

Явно обаче от Барса искат преди това да си гарантират осигуряването на нов вратар, като са хвърлили око именно на бразилския страж, известен с уменията си да спасява дузпи. 

„Ел Мундо Депортиво“ също твърди, че играчът очаква с радост евентуалното си преминаване на „Камп Ноу“ и въпреки че сериозен интерес към него има и от Севиля, той е взел решение да заиграе в Барса. 

Все още обаче шампионите не са излезли с конкретна оферта за вратаря, така че явно ще трябва да мине още известно време преди сделката да стане факт. 

В същото време очакванията са от „Камп Ноу“ да предприемат нова офанзива за Пако Алкасер, който е гласен за подсилване на атаката. Възможно е при разговорите за него да бъде включен и Диего Алвес, така че не един, а двама футболисти на Прилепите да се окажат нови попълнения на Барса.