Треньорът на Барселона Луис Енрике също защити нападателя на тима Неймар от критиките към него, че си позволява действия, с които унижава противниците на терена.

Интересното е, че треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне също похвали кариоката, днес преди сблъсъка между двата отбора на стадион "Ноу Камп".

"Неймар има своя собствен стил, който аз намирам за доста вълнуващ. Той разбира играта и ние в Барса се наслаждаваме на неговото представяне", сподели Енрике на пресконференцията преди срещата.

"Има и други футболисти, които гледат на играта по този начин. Това е въпрос на култура при южноамериканците. И особено при бразилците. Всеки може да интерпретира това както си иска. На мен ми харесва това, което Неймар прави и го подканям да продължава да ни забавлява.Така ще ни позволи да му се радваме и занапред."

"В правилника няма момент, който да казва, че не можеш да правиш вълнуващи неща на терена, без значение дали печелиш или губиш. Няма такова правило, затова той може да продължава да играе така. Може би трябва да обърнете внимание на онези футболисти, които нарушават правилата по време на мач", завърши Енрике, който подчерта, че неговият отбор трябва да победи "дюшекчиите" утре.