С два гола на Лионел Меси Барселона победи с 2:0 като гост Селтик и се класира за осминафиналите на Шампионската лига. При това каталунците със сигурност ще спечелят първото място в Група С. 

Лео се разписа в средата на първото полувреме и в началото на второто от дузпа. Така Меси стана първият футболист, който има 100 гола на международно ниво - 92 в Шампионската лига, 3 в Суперкупата на Европа и 5 в Световното клубно първенство. 

С този успех Барселона събра актив от 12 точки, с цели 4 от Манчестър Сити след равенството на гражданите 1:1 като гост на Борусия Мьонхенгладбах. 

Двата отбора започнаха още от самото начало с много открит футбол на високо темпо, като и двата отбора имаха изгодни положения. Първо капитанът на Селтик Браун не успя при бърза контраатака, а малко след това бранителите на домакините се справиха с прекрасен пас на Серхио Бускетс към Лионел Меси. 

В 19-та минута Гордън спаси удар на Луис Суарес, а малко след това Андре Гомес стреля след изпълнение на ъглов удар, но и той беше неточен. 

Така се стигна до 24-та минута, когато Неймар пусна фин пас към Лионел Меси, който намери топката от въздуха с левия крак и я прокара зад Гордън - 1:0 за Меси.

Това беше гол №400 на Барселона под ръководството на Луис Енрике (в 141 мача), като триото MSN са вкарали 72% от тях - 287. Неймар пък направи 7-та си асистенция в 5 мача в турнира този сезон. 

В 36-та минута Тер Стеген отрази удар на Дембеле, а в 40-та Гордън направи феноменално спасяване след удар с глава на Луис Суарес. 

“Детелините” имаха два прекрасни шанса в началото на второто полувреме, като първо Макгрегър, а след това и Дембеле не успяха да преодолеят Тер Стеген.

Така се стигна до 55-та минута, когато Исагире спъна Луис Суарес в наказателното си поле и съдията посочи бялата точка. Лионел Меси не сбърка и направи 2:0 с 9-тия си гол от 4 мача този сезон в Шампионската лига. Бълхата вече има 95 гола в европейските клубни турнири, с 4 по-малко от Кристиано Роналдо. Голът беше 18-ти за Лео в 15 мача от началото на сезона. 

В 71-та минута Неймар получи жълт картон и ще бъде наказан за последния мач на каталунците в груповата фаза на турнира. Друг бразилец Марлон пък замени Жерар Пике и дебютира за Барселона. 

Селтик - Барселона 0:2

0:1 Лионел Меси 24’

0:2 Лионел Меси 55-д’

Селтик: Гордън, Лустиг, Симунович, Свиатченко, Исагире, Армстронг, Броун, Макгрегър (72 - Робъртс), Рогич (64 - Битън), Синклеър (46 - Форест), Дембеле 

Барселона: Тер Стеген, Роберто, Пике (72 - Марлон), Масчерано, Алба (66 - Дин), Ракитич, Бускетс, Гомес, Меси, Неймар (77 - Туран), Суарес