Осасуна - Барселона, двубой от 15-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Ел Садар", 14.00 часа българско време.

 

Групата на Барселона: 

Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Масчерано, Пике, Юмтити, Алба, Дин, Роберто
Полузащитници: Бускетс, Иниеста, Ракитич, Денис Суарес, Арда, Рафиня, Гомеш
Нападатели: Меси, Луис Суарес, Алкасер
Извън групата: Масип, Видал
Контузен: Матийо
Наказан: Неймар


Прогноза на Gol.bg:

Барселона ще търси задължителна победа срещу последния в таблицата, след като преди седмица изпусна Реал Мадрид в Ел Класико. Късният изравнителен гол на Серхио Рамос означаваше, че шампионите остават на шест пункта зад "белия балет" в таблицата.

Звездата на Барса Лионел Меси е автор на пет попадения в Памплона, като две от постигнатите победи на каталунците (2008/09 и 2012/13) бяха само с един гол разлика. На свой терен Осасуна има почти изравнени показатели срещу "блаугранас" - 11 победи, 12 равенства и 13 поражения, при голова разлика 47:50.

През октомври 2013 Барса гостува за последен път на този стадион и тогава в тима като титуляри започнаха Валдес, Пуйол, Бартра, Монтоя, Адриано, Фабрегас, Шави и Педро. 

Барса спечели 9 от последните си 11 официални двубоя (с поне по два вкарани гола в десет от последните 11 срещи) с този противник, но пък завърши наравно в последните си три шампионатни мача. Домакините са допуснали поне по два гола в осем от последните си десет мача за първенство.

Неймар е наказан, но всички останали звезди на гостите са на линия. Момчетата на Луис Енрике са абсолютен фаворит в двубоя и всичко друго освен тяхна победа може да се счита за сензация.

 

Резултат: Осасуна - Барселона 1:4