Барселона - Еспаньол, двубой от 16-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Ноу Камп", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Масчерано, Пике, Юмтити, Алба, Дин, Роберто
Полузащитници: Бускетс, Иниеста, Ракитич, Денис Суарес, Арда, Рафиня
Нападатели: Меси, Луис Суарес, Неймар, Алкасер
Извън групата: Масип, Видал, Гомеш
Контузен: Матийо

 

Прогноза на Gol.bg:

Градското дерби ще се състои между отбори, които се намират в сравнително дълги серии без поражение. Шампионите нямат загуба от осем кръга, а Еспаньол е още по-впечатляващ - 9 кръга без поражение, или почти 3 месеца!

За съжаление на втория по сила отбор от град Барселона равенствата му са цели седем (рекорд в Ла Лига този сезон) и това праща тима в средата на таблицата с 22 пункта, докато Барса изостава с шест от лидера Реал Мадрид, който има 37 точки.

Възпитаниците на Кике Санчес-Флорес се намират във втората най-дълга серия без загуба в Ла Лига този сезон, но за последно спечелиха на този стадион през 2009 година, макар да измъкнаха нулево реми у дома през изминалата кампания.

"Блаугранас" се намират в наистина впечатляваща серия срещу градския си противник в Ла Лига. В последните 9 шампионати мача Барса има цели осем победи и само едно равенство, при голова разлика 24:1!

Еспаньол има идна от най-добрите защити в първенството и е постигнал цели седем "сухи мрежи" в последните девет кръга. В същото време момчетата на Луис Енрике не спечелиха последните си две домакинства и това прави тазвечершното дерби изключително интересно. Все пак ще се доверим на Лео Меси и компания, залагайки на техен успех.


Резултат: Барселона - Еспаньол 3:1