Манчестър Сити е готов да счупи рекорда на Манчестър Юнайтед за най-висока трансферна сума, платена при покупката на Пол Погба от Ювентус миналото лято.

В ексклузивен материал вестник "Сън" твърди, че Сити вече е приготвил 115 милиона евро, с които да изкуши Барселона при нежелание на Лионел Меси да поднови договора си.

Любопитното е, че Лео има действащ контракт до лятото на 2018 година и подобна сума изглежда твърде висока за толкова кратък срок до края на договора.

Изданието се е добрало до информация, че в края на месец декември представители на двата клуба са провели "работна среща". От Барса са се "подсигурили" и са сондирали дали някой е готов да плати толкова висока сума, ако Меси откаже да преподпише. "Гражданите" веднага са потвърдили, че ще платят сумата наведнъж, а не на траншове.

Евентуален трансфер в Сити ще събере петкратния носител на Златната топка с добрия му приятел Серхио Агуеро, а мениджър ще му бъде Пеп Гуардиола, с когото той спечели всичко възможно в периода 2008-2012. "Гражданите" са готови да дадат умопомрачителните 800 000 паунда седмична заплата на 29-годишния аржентинец.