Барселона - Реал Сосиедад, 1/4-финален мач-реванш от турнира за Купата на Испания. Стадион "Ноу Камп", 22.15 часа българско време.
 
Групата на Барселона:
Вратари: Силесен, Масип
Защитници: Пике, Масчерано, Юмтити, Алба, Дин, Видал, Матийо
Полузащитници: Ракитич, Денис Суарес, Арда, Гомеш, Роберто
Нападатели: Меси, Неймар, Луис Суарес, Алкасер
Контузен: Рафиня, Иниеста, Бускетс
Извън групата: Тер Стеген

 

Прогноза на Gol.bg:

Барселона посреща баските в един протоколен поне на хартия реванш, след като се сдоби с напълно заслужена минимална преднина от 1:0 преди седмица.

Треньорът на домакините Луис Енрике предупреди, че Сосиедад е от отборите, които играят еднакво добре на свой и чужд терен, но думите му спокойно могат да бъдат приети като застраховане и любезен жест.

Носителят на трофея ще търси своя седми пореден полуфинал в турнира и е в ролята на тежък фаворит да го стори. Това ще бъде шести мач между тези противници в надпреварата, като Реал има само едно равенство.

Първите три сблъсъка са били финали - през 1928, 1951 и 1988 година, минавайки под диктовката на каталунците. През сезон 2013/14 срещата им беше на полуфиналите и тогава "блаугранас" спечелиха с 2:0 у дома и завършиха 1:1 на този стадион.

Очакваме превъзходство на Лео Меси и компания, но момчетата на Еузебио Сакристан със сигурност ще играят за честта си, давайки всичко от себе си. Ще заложим на домакински успех с един гол разлика.

 

Резултат: Барселона - Реал Сосиедад 2:1