Сагата около домакинството на финала за Купата на Краля в Испания приключи и федерацията обяви, че стадионът на Атлетико „Висенте Калдерон“ ще приеме мача между Барселона и Алавес на 27 май. 

По традиция по това време на годината винаги има спорове около това къде трябва да се играе мача, след като по незнайна причина мястото не се опредеделя предварително. 

От Барса винаги искат двубоят да се състои на „Сантяго Бернабеу“ с идеята да триумфират в дома на големия съперник Реал, като и тази година също бе така, но Флорентино Перес естествено не допусна подобно нещо. 

В крайна сметка сблъсъкът ще се изиграе за втора поредна година на „Калдерон“, където през 2016-а Барса победи Севиля. Вариантът „Сан Мамес“ отпадна заради концерт на роклегендите „Гънс енд Роузес“ по същото време. 

Това на практика ще бъде и последният голям двубой на съоражението в Мадрид, тъй като от следващия сезон Дюшекчиите се местят в нов дом. Очакванията са финалистите да получат по еднакъв брой билети за феновете си, а едно по-малка част ще бъде пусната и в свободна продажба.