Барселона - Спортинг Хихон, среща от 25-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Ноу Камп", 20.30 аса българско време.

 

Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Пике, Масчерано, Юмтити, Алба, Дин, Видал, Роберто
Полузащитници: Бускетс, Иниеста, Ракитич, Денис Суарес, Арда, Рафиня, Гомеш
Нападатели: Меси, Неймар, Луис Суарес, Алкасер
Контузени: Видал, Матийо
Под въпрос: Масчерано, Арда
Извън групата: Масип

 

Можете да гледате мача на живо ТУК!

 

Прогноза на Gol.bg:

Барселона излиза в търсене на задължителна победа, която поне временно да изстреля отбора на върха в таблицата. Момчетата на Луис Енрике влизат в срещата със самочувствие, след като успяха да надвият конкурента Атлетико с 2:1 насред Мадрид. 

Самият специалист обаче призна, че отборът е зависим от звездата си Лео Меси, който мъкне отбора на гърба си от началото на годината. Аржентинецът донесе важни точки на отбора си с късни попадения в последните два кръга.

"Блаугранас" имаха аванс на почивката и неизменно стигаха до краен успех срещу този противник в 9 от последните им 11 срещи, а веднъж изковаха трите точки без да водят на полувремето. Барса няма загуба в първенството в последните си 17 двубоя, печелейки на почивката и в края в последните четири домакински мача.

Каталунците са вкарали поне по 3 гола в последните си четири мача с този противник и сега отново са в ролята на тежък фаворит. Спортинг пък не успя да спечели 19 от последните си 21 мача за първенство и логично е в зоната на изпадащите.

Хихон постигна само една победа в последните си десет шампионатни срещи, а за капак се намира в серия от 11 поредни поражения на "Ноу Камп".  Възпитаниците на Енрике вкараха поне по два гола в последните си четири домакински мача в първенството и по всяка вероятност серията им ще продължи.

 

Резултат: Барселона - Спортинг Хихон 4:0