Суперзвездата на Барселона Лионел Меси изигра един от най-силните си мачове този сезон и се отчете с 2 гола и 2 асистенции при успеха с 5:0 над Селта тази вечер.

Петкратният носител на Златната топка беше навсякъде по терена и участваше в изграждането на почти всяка една опасна атака на испанския шампион.

Жестът на Меси при откриването на резултата обаче породи въпроси във водещите испански медии. Лео заложи на индивидуален пробив от центъра в средата на първото полувреме и завърши акцията сам, както в най-добрите си времена.

Веднага след това той отправи поглед към трибуните и имитира телефонно обаждане, като строгият му поглед доведе до няколко предположения.

Според една част от тях звездата е отправил послание към клубното ръководство заради забавянето на преговорите за новия му договор. Аржентинецът има контракт до 2018 година и въпреки уверенията на шефовете, че разговорите вървят добре, футболистът не е преподписал.

Според друга теория Меси е реагирал по този начин заради дъжда от съдийски грешки напоследък, голяма част от които бяха в полза на вечния враг Реал Мадрид.

Третата версия е, че посланието на Меси е насочено към ръководството, но става дума за търсенето на нов треньор. Според пресата в Испания Лео е привърженик на Хорхе Сампаоли и желае именно треньорът на Севиля да замени напускащия Луис Енрике през лятото.

Напълно безобидна е четвъртата опция - жестът на най-великия играч в новата история на футбола е към негов приятел или роднина на трибуните...