Барселона - Пари Сен Жермен, реванш от осминафиналите на Шампионската лига, стадион “Ноу Камп”, 21:45 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg: 

Барселона ще се нуждае от истинско чудо и нов рекорд за историята, за да превъзмогне загубата с 0:4 в първия мач в Париж и да се класира за четвъртфиналите на турнира. Нито един отбор в европейските клубни турнири не е продължават напред след толкова тежка загуба, но в Барселона имат самочувствието, че могат да се справят. 

“В последните седмици се убедих, че имаме сили да се справим. Ако отбор успее да ни вкара четири гола, тогава ние можем да им вкараме 6. Резултатът от първия мач е много тежък за подобен сблъсък, но това беше само полувремето. За 95 минути могат да се случат много неща. Надявам се всички те да бъдат позитивни за нас”, заяви треньорът на Барселона Луис Енрике.

ПСЖ обаче е в серия от 16 поредни мача без загуба, като спечели 14 от тях. Парижани не са допускали 4 гола в нито един двубой този сезон, но въпреки това в тима са наясно, че трябва да забравят за първия мач. 

“Това е минало, сега гледаме към реванша. В Париж показахме невероятна концентрация от първата минута. Това се иска от отбора, за да победиш отбор като Барселона. Знаем, че те ще бъдат много мотивирани и феновете ще бъдат зад тях, но ние сме готови”, заяви голмайсторът на французите Единсон Кавани. 

Домакините ще бъдат в най-добрия си състав, като единствените контузени са Алейш Видал и Жереми Матийо. Очаква се каталунците да излязат отново в система 3-4-3, която донесе много добри резултати на тима в последните мачове. 

Проблемите при ПСЖ са по-сериозни, като е много вероятно Тиаго Мота и един от героите в първия мач Анхел Ди Мария да пропуснат двубоя. Адриен Рабио също е под въпрос, след като се възстановява от грип. 

СТАТИСТИКА

ПСЖ успява да елиминира само веднъж Барселона в Шампионската лига - в четвъртфиналите на сезон 1994/1995 - 3:2 общ резултат. 

Загубата с 0:4 в Париж беше най-тежката за Барселона в европейските клубни турнири. Предишният антирекорд бе 0:3 от Байерн Мюнхен през сезон 2012/2013. 

Барселона прескача осминафиналите на турнира в 9 последователни сезона, абсолютен рекорд в турнира. За последно каталунците не успяха да се класират за четвъртфиналите през 2006/2007 година, когато бяха елиминирани от Ливърпул. 

Барса спечели всичките си 14 мача на “Ноу Камп” (вкара 44 гола и допусна 6) в турнира, откакто треньор на тима е Луис Енрике. Само Байерн Мюнхен има по-дълга серията (16 поредни победи). 

ПСЖ няма победа в четирите си гостувания в турнира на Барселона (2 равенства и 2 загуби), но никога не е допускал повече от 3 гола. 

Кавани вкара 7 гола в 7 мача в Шампионската лига този сезон. Най-доброто му постижение в надпреварата. 

Лионел Меси, Неймар и Луис Суарес изиграха пълни 90 минути в първия мач в Париж, но нито един от тримата не успя да отправи точен удар. 

Неймар има на сметката си 5 гола в 5 мача срещу ПСЖ. Бразилецът е на първо място по асистенции в турнира този сезон - 7. 

Треньорът на ПСЖ Унай Емери спечели всичките си 12 мача на преки елиминации в Европа. Всичките със Севиля. 

Резултат: 3:1