Бившият нападател на Барселона Давид Вия смята, че каталунците са сътворили най-великият обрат в историята на клубния футбол при победата си с 6:1 над Пари Сен Жермен, след като стопиха пасив от 0:4 след първия мач.

"Смятам, че това е ако не най-добрият, но поне един от най-добрите отбори не само в историята на Барселона, но изобщо във футбола", смята Вия.

"Те спечелиха много мачове, много трофеи. Правят луди мачове като този в сряда. А това е толкова трудно в турнир като Шампионската лига в наши дни. Това е един от най-добрите мачове в турнира изобщо и най-великият обрат."

"Бях там три години и знам какво става в Барса. Това е велик клуб и този отбор заслужава това, защото направи страхотен мач. Не е лесно да сториш това срещу друг страхотен отбор като ПСЖ. Винаги съм вярвал в Барса, защото те могат. Толкова съм щастлив за тях. Аз съм фен на Барса, защото играх там."

"Неймар е чудесен. Млад е, а прави невероятни неща. Вкара доста голове в Бразилия, а сега и в Европа. Той е най-добрият в ситуации "един срещу един". Винаги помага на отбора с голове и асистенции."

"Феновете на Барса трябва да са благодарни, че той е в нашия отбор. Луис Енрике беше моят идол като дете, а сега е треньор на тима. Възхищавам се на характера му като играч и треньор. Сигурен съм, че той мисли изцяло за този сезон, а не за следващата си стъпка", добави Вия.