Бившият елитен съдия Грациано Чезари анализира двете дузпи, които бяха отсъдени от Денис Айтекин за Барселона при победата на каталунците с 6:1 над ПСЖ в сряда. Очевидно италианецът не е съгласен с болшинството от читателите на Gol.bg, защото смята, че и двата наказателни удара са справедливи.

"Първата дузпа за Барселона е очевидна, а втората още повече. При първата бранителят спира движението на Неймар, който няма как да продължи движението си с топката", коментира Чезари, който свири мачове в Серия А от 1990 до 2002 година.

"Да, няма никакво съмнение, че има дузпа. Главният съдия може би не беше добре позициониран и нямаше най-добрата гледна точка, но вижте тази ръка, която спира пробива на нападателя."

"Тук имаме една много добра намеса на допълнителния асистент-съдия, който помага на колегата си. Моят упрек към главния съдия е за жестовете му на съмнения в ситуацията. Това трябва да се избягва."

"При втората дузпа вижте какво прави защитникът на Пари Сен Жермен. Коляното на Маркиньос влиза в контакт с бедрото на Луис Суарес. Защитникът действа невнимателно, защото гледа само топката, но не и накъде тича нападателят."

"Вижте как Суарес има контрол върху топката, защото следи нейната траекторията. А Маркиньос гледа само накъде тича Суарес и как да го спре. Абсолютно дузпа", завърши Чезари, който често анализира дискусионни моменти като тези.