Легендата на Барселона Шави анализира днешния сблъсък на каталунския колос с Ювентус в Шампионската лига. Испанецът вдигна трофея в турнира за последно точно в мач срещу "старата госпожа" в Берлин през 2015 година.

"Моите спомени от този мач са прекрасни. Спечелих последния си мач като футболист на Барселона и тази титла беше невероятен завършек. Да играя във финала на Шампионската лига, макар и само за десет минути, и да го спечелим... това беше изключително изживяване", сподели Шави пред вестник "Марка".

"Сега Барселона е различен. Юве пък успя да внедри играчи като Игуаин, Дибала, Манджукич и Дани Алвеш. И тяхната средна линия се промени драстично, защото вече нямат Пирло, Видал и Погба."

"Трудността се намира в защитата от трима играчи и фланговете, защото Ювентус може да пресира много добре. Трябва да се адаптираш. Барселона има нужните инструменти, а Луис Енрике е отличен в тактически план. Със сигурност са анализирали отбора на Ювентус."

"Барселона ще задържа топката, а Ювентус ще чака за контраатака, за да напада директно чрез Игуаин и Дибала. Мачът ще се реши от страхотните индивидуални качества на играчите, които и в двата лагера имат. Юве има много силна дефанзивна линия с Бонучи, Бардзали и Киелини, а на вратата е Буфон. Имат и офанзивна мощ."

"Загубата от Малага ще даде допълнителен импулс и мотивация на Барса. За мен отборът си остава основният фаворит за спечелване на турнира, заради играчите, с които разполага. Вкарването на голове е ключът към победата в такива мачове. Ще бъде изненадан, ако някой от тях запази суха мрежа в двете срещи", добави Шави.