Ювентус разби Барселона с 3:0 и направи огромна крачка към класиране на полуфинал в Шампионската лига. Първенецът на Италия бе убийствено ефективен в атака, като с  две попадения на Дибала и едно на Киелини стигнаха до категоричната победа.

Каталунците бяха доста рехави в защита, а в нападение направиха непростими пропуски и това ги лиши поне от ценен гол на чужд терен, който можеше да им помогне в реванша.

Сблъсъкът не мина и без съдийски грешки. Реферът от Полша Шимон Марчиняк спести дузпа за Барса, а след това не зачете гол за Юве заради несъщестуваща засада.

Така за каталунците се повтори кошмара от предишната фаза, когато в първия мач бяха разбити от ПСЖ с 4:0. Сега надеждата е, че ще се повтори подвига от реванша, спечелен по удивителен начин с 6:1. Барселона приема Ювентус на "Ноу Камп" идната сряда.


Ювентус очаквано започна агресивно мача, но пък изненадващо Барселона бе пълен гипс в началото. Още с първите си две атаки торинци създадоха напрежение пред противниковата врата. Още след 30 секунди игра Кедира шутира над напречната греда.

В 3-ата минута Игуаин засече с глава центриране от фаул, но стреля право в стража на каталунците Тер Щеген. Мощната преса Юве дълбоко в половината на Барселона затрудняваше каталунците в изнасянето на топката и в крайна сметка даде резултат.

В 7-ата минута настървените домакини пробиха каталунската защита. Дибала получи топката в наказателното поле и въпреки че бе с гръб към вратата, аржентинецът с рязко обръщане и брилянтен удар намери далечния ъгъл на Тер Щеген - 1:0.

След гола Барселона живна и задържа повече топката в свое владение. В 21-ата минута при първата си силна атака дори можеше да изравни. Лео Меси разсече торинската защита с брилянтен пас за Иниеста, който излезе сам срещу Буфон и стреля в далечния ъгъл, но стражът Юве спаси.

В ответната атака обаче "каталунците" отново бяха съсечени с втори гол. Отново герой за "Старата госпожа" се оказа Дибала, който получи топката на границата на наказателното поле и с техничен удар отново простреля Тер Щеген.

След като дръпна с две попадения аванс, Ювентус се прибра в защита и отстъпи изцяло инициативата на Барселона. Каталунците обаче имаха доста трудности срещу коравата италианска защита. Меси все пак я проби в 30-ата минута, но голът му не бе зачетен заради засада на Луис Суарес. До края на полувремето торинци се браниха смело и запазиха преднината си.

След почивката Барселона тръгна в нападение да се връща в мача. В 46-ата минута още при първата атака Меси можеше да намали резултата, но ударът му от границата на наказателното поле премина покрай вратата.

Малко след това подобна възможност се удаде на Иниеста, който прати топката над вратата. Положенито на Ювентус обаче се оказа затишие пред буря. Последва фрапантен пропуск на Игуаин, който сам срещу вратаря не успя да преодолее Тер Щеген. Секунди по-късно след центриране от корнер Киелини заби топката в далечния ъгъл за 3:0.

Последва нов натиск на Барселона и пореден пропуск, този път на Луис Суарес. Уругваецът се измъкна от италианската защита и стреля по диагонала, но отново встрани от вратата.

Малко след това дойде много спорна ситуация в наказателното поле на домакините. Неймар стреля към вратата, а топката попадна в разперената ръка на Киелини, който се хвърли на шпагат да блокира удара. Реферът Марчиняк можеше да отсъди дузпа, тъй като шутът отиваше във вратата.

След това обаче и Ювентус бе ощетен - торинци вкараха гол, но той не бе зачетен заради засада на Сами Кедира, но такава всъщност нямаше. До края на мача отчаяния натиск на Барселона не доведе до нищо и Ювентус се поздрави с голяма победа 3:0, на крачка да отстрани един преките конкуренти за трофея в Шампионската лига.

Ювентус - Барселона 3:0

1:0 Дибала 7
2:0 Дибала 22
3:0 Киелини 55

Ювентус: Буфон, Алвеш, Бонучи, Киелини, Алекс Сандро, Пянич (89 - Бардзали), Кедира, Куадрадо (73 - Лемина), Дибала (81 - Ринкон), Манджукич, Игуаин

Барселона: Тер Щеген, Роберто, Пике, Умтити, Матио (46 - Гомеш), Ракитич, Машчерано, Иниеста, Суарес, Неймар, Меси