Барселона - Виляреал, двубой от 36-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Ноу Камп", 19.30 часа българско време.

 

Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Пике, Юмтити, Масчерано, Алба, Дин, Роберто
Полузащитници: Бускетс, Иниеста, Ракитич, Денис Суарес, Арда, Гомеш
Нападатели: Меси, Неймар, Луис Суарес, Алкасер
Контузени: Видал, Рафиня, Матийо
Извън групата: Масип

 

Прогноза на Gol.bg:

Лидерът Барселона се нуждае от задължителна победа, ако иска да остане в борбата за титлата. Вторият в таблицата Реал Мадрид има същия точков актив, но един мач по-малко. Виляреал пък е на шест точки зад четвъртия Севиля и има минимални шансове за класиране в Шампионската лига.

Барса разполага с най-добрата атака в първенството, реализирайки невероятните 104 гола - точно два пъти повече от тези на Виляреал. "Жълтата подводница" обаче е с втората най-здрава защита, допускайки едва 28 попадения три кръга преди края. Лидер по този показател е дефанзивният вал на Атлетико Мадрид с 25 допуснати гола.

Нападателят на домакините Неймар излиза срещу един от любимите си противници на стадион "Ноу Камп", вкарвайки му пет гола в три мача. Бразилецът е правил това на този стадион срещу още три отбора - ПСЖ, Атлетик Билбао и Райо Валекано.

"Блаугранас" спечелиха последните си десет домакински мача за първенство, вкарвайки поне по три попадения в последните шест от тях. Виляреал загуби всяко едно от последните си шест гостувания на този стадион, но пък се намира в добра форма, печелейки пет от последните си шест мача за първенство.


Резултат:  Барселона - Виляреал 3:1