Легендата на Барселона Карлес Решак е на мнение, че Лионел Меси нямаше да бъде същият футболист, ако не се беше развил като играч в редиците на каталунския колос.

"Вярвам, че ако не беше дошъл в Барселона, Меси нямаше да бъде Меси. Внимавайте с това, което казвам", започна пред  SuperDeportivo бившият нападател на Барса, който открива аржентинеца докато е спортен директор в клуба.

"Голямото предимство е, че велик играч като него намери място в страхотен отбор като Барселона. И те формираха свиреп екип. Той щеше да бъде страхотен футболист и във всеки друг клуб на планетата, но нямаше да има същата репутация."

"Ако Меси не беше в Барселона, това щеше да му струва позицията на №1 в света. Ще ви дам пример с националния отбор на Аржентина. Меси е Барселона. Той и отборът са силни заради другия."

"Важността, която Меси има в клуба и ролята на Барселона в света, се дължи на връзката между тях. И още нещо - не съм го открил аз. Меси се откри сам, а аз бях този, който го намери за Барса", добави Решак по адрес на Лео, който има невероятните 502 гола за каталунците в едва 579 изиграни мача.