Голмайсторът на Ла Лига от миналия сезон Луис Суарес призна в интервю за El Periódico de Catalunya, че е имал съмнения дали ще пасне на стила на игра на испанския шампион Барселона.

"Два месеца преди да подпиша с Барса си го мислех. Първо, защото отборът играе футбол с едно докосване и виждах малко пространство за моя стил на игра. Второ, защото Лео Меси играеше като фалшива деветка и беше невъзможно да заема мястото му. И трето, защото Барса спря да използва типичен централен нападател като Самуел Ето'о. Всичко това ме накара да си мисля, че няма да имам шанс да се наложа. В Ливърпул бях свикнал на по-физически стил на игра, подобен на този в националния отбор на Уругвай. А Барса играеше различно", започна снайперистът.

"В началото играех като дясно крило, което е нетипично за мен, макар да съм действал на този пост в Аякс и в Ливърпул. Там Брендън Роджърс говореше с мен да действам по двата фланга, защото Даниел Стъридж беше №9. И аз нямах проблем с това. Но в Барса треньорът прецени, че ние имахме нужда от промяна за пресирането и смяната на позициите ни с Меси се оказа в полза на целия отбор."

"Като малък играех на улицата с приятелите ми. С Лео Меси сме съседи, живеем почти един до друг и на мен ми стана ясно колко е трудно да си Лео Меси, трябва да го разберете. Нещата, които тй ми е показал на терена и извън него са достойни за възхищение. За всеки централен нападател в света е сбъдната мечта да играе в атака с Меси и Неймар. Те могат да "отворят" противника и да направят разликата. За мен е привилегия да играя с тях. Те играят вълнуващ футбол.

"Във всеки мач и всяка тренировка те ме удивляват. На тренировките не играем заедно, разделени сме. И е невъзможно да им вземеш топката. Побеждават те с тяло, със скоростта си. Винаги са крачка пред теб. Ние сме съотборници и приятели. Неймар е забавно момче, което се наслаждава на живота. С Лео е по-различно, защото децата ни ходят заедно на уличище, ние сме съседи. Гледам на Лео като на приятел, а не по начина, по който го виждат повечето хора", добави Суарес.